Home » Behandelingen

Behandelingen

 

Voetsalon Martine uit Harderwijk kan een aantal verschillende pedicure behandelingen verzorgen. Hieronder staan de verschillende behandelingen uitvoerig beschreven.

Standaard pedicure behandelingen

De standaard pedicure behandeling bestaat uit knippen van de teennagels, verzorgen van de nagelomgeving, verwijderen van overtollig eelt, likdoorns of kloven, het drukvrij leggen van ingroeiende teennagels en tot slot incrèmen van de voeten.

Medische pedicurebehandeling

De medische pedicure behandelingen zijn nagenoeg hetzelfde als de standaardbehandeling. Bij de intake zal er echter een stemvorktest en een test met een monofilament gedaan worden. Hierbij wordt vastgesteld hoe het oppervlakkige en diepliggende gevoel van de cliënt ervoor staat. Dit is erg belangrijk bij de risicopatiënten. Indien van toepassing zal er ook een voetafdruk op een blauwdrukraam gemaakt worden. Daarnaast is de intake uitgebreider dan bij een standaardbehandeling. Vandaar dat voor deze uitgebreide screening, voorafgaand aan de eerste behandeling, kosten in rekening worden gebracht. Daarnaast zal er tijdens de behandeling met het gebruik van de materialen rekening gehouden worden met de medische achtergrond van de cliënt. Zodat het risico op verwonding tot een minimum beperkt wordt

Cosmetische behandelingen

• Soak Off gelnagels:
De nagels worden voorzien van een aantal laklagen die uitharden onder een UV-lamp. Elke laag moet een paar minuten uitharden in een UV-lamp. Het volledige uithardingsproces duurt 48 uur. Daarna zijn de nagels nagenoeg krasvast. De UV-gellak kan weken mooi blijven zitten waar bij gebruik van gewone nagellak na een paar dagen de nagels al weer bijgewerkt moeten worden. De gelnagellak is ideaal voor de zonnige maanden. Geen omkijken naar je nagels voor een paar weken. Het verwijderen van de gellak is wat lastiger. Advies is om dit te laten doen zodat men zelf de nagelplaat niet beschadigd. Daarnaast kunnen de nagels en voeten dan gelijk weer lekker verzorgd worden.
• Voeten Wellness:
Als eerste zullen de nagels worden geknipt en zullen de voeten in een voetenbruisbad gaan. Ook zullen de voeten worden gescrubd. Als dit klaar is volgt er een pakking van de voeten die wordt opgevolgd door een heerlijke lichte massage van de voeten, met behulp van een crème.
• Harsen:
De onderbenen en tenen kunnen worden onthaart door middel van warme wax op katoenen strips. Hiermee blijven de haartjes langer weg. Ideaal voor het voorjaar en de zomer.

Speciale technieken

• Nagelbeugel:
Bij een ingroeiende nagel wordt er een beugel op de nagel bevestigd met lijm. Door het ijzerdraadje dat door de beugel loopt aan te draaien komt er spanning op te staan en wordt de nagel als het ware uit de nagelwal getrokken. Met de beugel  kan de groei van de nagel begeleid worden.
• Nagelreparatie:
Door mycose (schimmel) of een trauma kan de teennagel beschadigd zijn. Met een speciale gel kan de nagel   “gerepareerd worden” zodat er weer een volledige nagelplaat ontstaat.
• Siliconen orthese:
Er wordt met siliconen materiaal speciaal op maat een orthese gemaakt. Deze draagt de cliënt overdag en zorgt ervoor dat de druk afneemt op de plek waar de orthese gedragen wordt. Denk aan een weke likdoorn tussen de tenen die  pijnklachten veroorzaakt.
• Antidruktechniek met vilt:
Bij pijnlijke plekken aan de voet kan verlichting worden gegeven door het aanbrengen van een  viltpadding. Dit is tijdelijk (paar dagen) bijvoorbeeld na verwijderen van gevoelige likdoorn.

Extra behandelingen

• Nagelversiering:
Met speciale inkt wordt een soort sticker gevormd die op de nagel geplaatst wordt. Leuk om over een nagellak te plaatsen.
• Kenji tattoo:
Met een steen met reliëf erin wordt met speciale huidvriendelijke inkt een afdruk gemaakt en op de huid aangebracht. Er zijn diverse motieven mogelijk. Daarnaast kan de kenjii tatttoo verder opgeleukt worden met glitters. Hoelang de tattoo blijft zitten is sterk afhankelijk van de plek waar deze wordt aangebracht en de soort huid. Leuk voor een avondje uit!
• Glittertattoo:
Men kan kiezen uit diverse motieven, groot en klein. Deze worden op de huid geplakt. Vervolgens wordt het motief gevuld met speciale huidvriendelijke lijm. Zodra de lijm iets is gedroogd worden hierop glitters aangebracht in de gewenste kleur/kleuren. Deze tattoo blijft langer zitten als de Kenji tattoo maar wordt geleidelijk aan minder mooi naar mate de dagen vorderen. Leuk voor op het strand of een avondje uit!
• Pakking voor likdoorn/wrat:
Soms zit een likdoorn op een dusdanige lastige plek of is de likdoorn zo pijnlijk dat we ook een  pakking kunnen aanbrengen. De huid om de likdoorn wordt afgeplakt als bescherming. Om de likdoorn wordt een viltring geplaatst. Deze ring wordt opgevuld tot de rand met een mengsel van salicylzuur en vaseline. Daarna wordt de viltring afgeplakt. Deze blijft in  overleg 2 of 3 dagen zitten voordat deze verwijderd mag worden. De pakking tast de likdoorn aan zodat de bovenlaag wit uitslaat  en loslaat. Soms is het nodig om deze pakking een paar keer te herhalen. Deze behandeling kan ook bij wratten toegepast worden.
• Knippen van nagels van de handen:
Er zijn cliënten die door hun medische achtergrond (bijvoorbeeld spastisch of verlamming) niet meer zelf in staat zijn om de nagels te knippen. Voor deze cliënten is er de service om de nagels van de handen ook gelijk te knippen.

 

PEDICURE BIJ U AAN HUIS

Ik ben als pedicure werkzaam in de regio rondom Harderwijk. Doordat ik werk als een ambulante pedicure kom ik bij u aan huis. U kiest dan de dag en het tijdstip dat u uitkomt. Als u een afspraak wilt maken, kunt u contact met mij opnemen!

VOLG ME OP FACEBOOK!