Behandelingen

Voetsalon Martine uit Harderwijk kan een aantal verschillende pedicure behandelingen verzorgen. Hieronder staan de verschillende behandelingen uitvoerig beschreven.

Standaard pedicure behandelingen

De standaard pedicure behandeling bestaat uit knippen van de teennagels, verzorgen van de nagelomgeving, verwijderen van overtollig eelt, likdoorns of kloven, het drukvrij leggen van ingroeiende teennagels en tot slot incrèmen van de voeten.

Medische pedicurebehandeling

De medische pedicure behandeling bestaat uit dezelfde onderdelen als de standaard pedicure behandeling. Echter voor risicopatiënten (o.a. Diabetes en Reuma) is extra voorzichtigheid geboden tijdens de behandelingen. Ook speelt voorlichting of advies een grotere rol tijdens uw behandeling. Uw medisch pedicure is aangesloten bij de beroepsverenigingen ProVoet en Procert. Daarnaast volgt uw pedicure jaarlijks trainingen en bijscholingen op het vakgebied van medische voetzorg. Zo bent u verzekerd van een professionele voetbehandeling. Voetsalon Martine heeft samenwerkingsovereenkomsten met Voetencentrum Wender, Rondom Podotherapeuten en PodoTherapie Ermelo.

Cosmetische behandelingen

• Soak Off gelnagels:
De nagels worden voorzien van een aantal laklagen die uitharden onder een UV-lamp. Elke laag moet een aantal seconden uitharden onder een UV-lamp. Het volledige uithardingsproces duurt 48 uur. Daarna zijn de nagels nagenoeg krasvast. De UV-gellak blijft wekenlang mooi op de teennagels. De gelnagellak is daarom ideaal voor de zonnige maanden. Geen omkijken naar je nagels voor een paar weken! Het verwijderen van de gellak gebeurd door middel van losweken (Soak Off). Het advies is om dit te laten doen door uw pedicure. Zo voorkomt u dat de nagelplaat onnodig beschadigt. Daarnaast kunnen de nagels en voeten dan gelijk weer lekker verzorgd worden.

Speciale technieken

• Nagelbeugel:
Bij een ingroeiende nagel wordt er een beugel op de nagel bevestigd met lijm. Door het ijzerdraadje dat door de beugel loopt aan te draaien komt er spanning op te staan en wordt de nagel als het ware uit de nagelwal getrokken. Met de beugel kan de groei van de nagel begeleid worden.
• Nagelreparatie:
Door mycose (schimmel) of een trauma kan de teennagel beschadigd zijn. Met een speciale gel kan de nagel “gerepareerd worden” zodat er weer een volledige nagelplaat ontstaat.
• Siliconen orthese:
Er wordt met siliconen materiaal speciaal op maat een orthese gemaakt. Deze draagt de cliënt overdag en zorgt ervoor dat de druk afneemt op de plek waar de orthese gedragen wordt. Denk aan een weke likdoorn tussen de tenen die  pijnklachten veroorzaakt.
• Antidruktechniek met vilt:
Bij pijnlijke plekken aan de voet kan verlichting worden gegeven door het aanbrengen van een viltpadding. Dit is altijd tijdelijk, bijvoorbeeld na verwijderen van gevoelige likdoorn.

Extra behandelingen

• Nagelversiering:
Met speciale inkt wordt een soort sticker gevormd die op de nagel geplaatst wordt. Leuk om over een nagellak te plaatsen.
• Kenji tattoo:
Met een steen met reliëf erin wordt met speciale huidvriendelijke inkt een afdruk gemaakt en op de huid aangebracht. Er zijn diverse motieven mogelijk. Daarnaast kan de kenjii tatttoo verder opgeleukt worden met glitters. Hoelang de tattoo blijft zitten is sterk afhankelijk van de plek waar deze wordt aangebracht en het type huid wat iemand heeft. Leuk voor een avondje uit!
• Glittertattoo:
Er kan gekozen worden uit diverse motieven, groot en klein. Deze worden op de huid geplakt. Vervolgens wordt het motief gevuld met speciale huidvriendelijke lijm. Zodra de lijm iets is gedroogd worden hierop glitters aangebracht in de gewenste kleur/kleuren. Hoelang de tattoo mooi blijft is sterk afhankelijk van de plek waar deze wordt aangebracht en het type huid wat iemand heeft. Leuk voor op het strand of een avondje uit!
• Knippen van nagels van de handen:
Er zijn cliënten die door hun medische achtergrond (bijvoorbeeld spastisch/verlamming of Reuma) niet meer zelf in staat zijn om de nagels van de handen te knippen. Voor deze cliënten biedt uw pedicure de service om in combinatie met een voetbehandeling ook de nagels van de handen te knippen.