Wilt u ook mooie voeten in uw slippers?

In de zomer hebben uw voeten vaak extra verzorging nodig. Er ontstaat wat sneller eeltvorming door bijvoorbeeld de weersinvloeden of het dragen van slippers. U kunt met onderstaande stappen vrij eenvoudig zelf het eelt aan uw voeten verzorgen. Zo kunt u gerust met uw voeten in de slippers.

Stap 1: Pak een teiltje of voeten bad en vul dit met warm water en doe hier een bruistablet in. Blijf niet te lang in het water zitten. Een goede richtlijn is ongeveer 8 minuten.  Droog daarna de voeten vooral tussen de tenen goed af. Het eelt is nu zacht geworden en makkelijker te verwijderen.

Stap 2: Verwijder zelf het eelt met een eeltrasp, eeltvijl of puinsteen. Concentreer u vooral op de hielen, de bal van uw voeten en de buitenkanten van uw voeten. Eelt is de natuurlijke bescherming van uw huid. Verwijder niet te veel eelt, dit kan zeer pijnlijk zijn.

Stap 3: Masseer uw voeten met een voeten scrub. Op deze manier verwijderd u nog de laatste dode huidcellen en worden uw voeten lekker zacht.

Stap 4: Knip nu uw nagels. In de zomer is het wat mooier om de nagels iets langer te laten dan in de winter. Eventueel kunt u de nagels nog mooi afwerken met een nagellak. Kiest u voor een kleur met veel pigment zoals bijvoorbeeld donkerrood, breng dan eerst een base coat aan op uw nagels. U voorkomt hiermee dat uw nagels wit uitslaan.

Stap 5: Crème tot slot uw voeten in met een verzorgende eeltcrème. Dit zorgt ervoor dat uw voeten lekker zacht blijven.