Stap 1: Reinigen: Zorg dat je nagelplaat schoon en glad is. Verwijder eventuele oude nagellakresten en vijl de nagelplaat glad als deze oneffen is.

Stap 2: Basis: Breng eerst een basiscoat aan op de nagel. Deze zorgt ervoor dat de kleur van de nagellak niet in de nagelplaat trekt. Zo voorkom je witte vlekken in de nagelplaat.

Stap 3: Nagellak: Breng voor een optimale dekking 2 lagen nagellak aan.

Stap 4: Finishing: Om langer plezier van je nagellak te hebben breng je een top coat aan.

Stap 5: Na het lakken: Wees voorzichtig met het snel aantrekken van je schoenen. Ook al voelt de laklaag droog aan het duurt altijd even voordat de lak goed uitgehard is.

Makkelijke hulpmiddelen bij het nagellakken:

nagels lakken

Met de nagellak remover pen verwijder je eenvoudig de overtollige nagellak rondom de nagelplaat, zoals in de nagelwallen. Je vult de pen eenvoudig met je eigen nagellakremover. Door de spitse punt kun je heel nauwkeurig nagellak verwijderen. (Verkrijgbaar voor € 4,50 bij Voetsalon Martine)

nagellak verwijderen

Door de tenen te spreiden met een teenspreider, voorkom je dat de gelakte tenen elkaar raken en de net aangebrachte nagellak beschadigd. Siliconen teenspreiders voelen prettig aan tussen de tenen doordat ze heel flexibel zijn. Daarnaast zijn ze door het siliconenmateriaal goed te reinigen en gaan ze lang mee. (verkrijgbaar voor € 5,00 bij Voetsalon Martine)